Algemene voorwaarden

 

Martin van Oostveen fotografie behoudt zich het recht voor om de algemene voorwaarden, zoals hieronder beschreven staan, te wijzigen. De algemene voorwaarden zoals gepubliceerd is de meest actuele versie.

Update woensdag 11 augustus 2021 om 22.00 uur:
- Voldoen van facturen (TOEGEVOEGD)
- Ontvangst van foto`s (VERWIJDERD, VERWERKT in “Voldoen van facturen”)

Update woensdag 03 maart 2021 om 22.00 uur:
- Enkele spelfouten verbeterd, verder niets aangepast/toegevoegd

Update maandag 03 augustus 2020 om 14.45 uur:
- Onrechtmatig gebruik van foto`s (toegevoegd)

Update maandag 13 juli 2020 om 23.00 uur:
- Informatie kilometervergoeding bij opdracht buiten de gemeente Zoetermeer (toegevoegd) 

 

* Offerte

Een offerte (voorafgaande aan de opdracht) zal alleen gemaakt en gestuurd worden als het foto-opdrachten betreft (bv. wedstrijden). Dit is dan een vaste vooraf afgesproken prijs, ongeacht het aantal foto`s. Neemt u daarom bij interesse in een sportshoot eerst contact op via de contact-pagina en geef daar uw wensen aan (ook een eventuele datum) zodat er een prijsafspraak gemaakt kan worden. Deze offerte verliest na 14 dagen zijn geldigheid. Na afloop van de sportshoot ontvangt u de factuur.

 

* Factuur

Bij het bestellen van losse foto`s of na afloop van een sportshoot (bv. sportwedstrijd) ontvangt u van Martin van Oostveen fotografie een factuur. Na het voldoen van de factuur ontvangt u de foto/foto`s.

 

* Ontvangst foto`s

Als Martin van Oostveen fotografie op verzoek foto`s heeft gemaakt bij een wedstrijd of evenement dan zal de opdrachtgever te samen met de factuur een link toegestuurd krijgen. Via deze link kunt u de foto`s bekijken in lage resolutie en met watermerk. Deze pagina is afgeschermd met een wachtwoord die u eveneens per e-mail van ons ontvangt. Na het voldoen van de gehele factuur zal de klant een WeTransfer-bestand (per e-mail) ontvangen met een download-link naar de High resolution-foto`s zonder watermerk.

Mocht u als particulier een of meerdere foto`s willen bestellen die op deze website gepubliceerd staan? Stuurt u dan een e-mail via de contact-pagina. U ontvangt dan per e-mail een prijsopgave en/of eventueel een factuur. Na het voldoen van de factuur zullen de High Resolution foto`s per e-mail toegestuurd worden. Zijn dit meer dan 5 foto`s? Dan zal er een We-Transferbestand gestuurd worden per e-mail.

 

* Gebruik van foto`s

Bij het aanvragen van een foto-opdracht (sportshoot) via de contact-pagina gaat u automatisch akkoord met het gebruik van de foto`s door Martin van Oostveen fotografie voor eigen commerciële/promotionele doeleinden. Denk hierbij aan o.a. publicatie van foto`s op de website en/of social media kanalen of gebruik op drukwerk. Wilt u dit niet? Geen probleem, geeft u dit dan duidelijk aan bij de aanvraag.

Bij de aanschaf van een of meerdere foto`s of n.a.v. een sportshoot krijgt u het gebruikersrecht van de foto`s. Dit betekent dat u de foto`s alleen kan en mag gebruiken voor privé doeleinden. Foto`s plaatsen op uw eigen social media kanalen is geen probleem. De foto`s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder nadrukkelijke toestemming van Martin van Oostveen fotografie (vooraf).

 

* Onrechtmatig gebruik van foto`s

De foto`s op deze website en social media kanalen van Martin van Oostveen fotografie zijn met de nodige passie gemaakt. Het is daarom niet toegestaan om deze foto`s zonder toestemming van Martin van Oostveen Fotografie prive of commercieel/zakelijk (bv. media) te gebruiken. Bij interesse in een of meerdere foto`s kunt u een kijkje nemen op de "Tarieven-pagina" voor de scherpe tarieven. Bij constatering van gebruik zonder toestemming van Martin van Oostveen Fotografie wordt helaas een bedrag in rekening gebracht van € 35 EURO per foto bij prive gebruik, of € 105 EURO per foto voor zakelijk/commercieel gebruik (bv. media). Hiermee ontvangt u de gebruikersrechten van de foto.

 

* Opslag van de foto`s (particulier besteld via de website)

Alle foto`s die gemaakt worden door Martin van Oostveen fotografie zullen minimaal tot 1 jaar na de opdracht opgeslagen worden. Mocht u onverhoopt de foto`s van uw shoot kwijtraken? Dan kunt u deze eenmalig gratis aanvragen via de contact-pagina onder vermelding van uw factuurnummer of de datum van het contact en de opdracht. Zonder dit nummer of datum zullen de foto`s niet verstuurd worden. De klant/opdrachtgever kan zich geen rechten ontlenen aan deze service. Het op een juiste manier opslaan van de foto`s na het versturen door Martin van Oostveen fotografie blijft de verantwoording van de klant.

 

* Opslag van de foto`s (wedstrijden/evenementen die ik zelf bezoek)

Deze foto`s worden tenminste 5 jaar opgeslagen (mogelijk permanent). Zolang foto`s op de website staan kunnen deze ook besteld worden via de contact-pagina. Mocht u foto`s willen inzien die wel op mijn website hebben gestaan, maar staan deze er nu niet meer? Laat het even weten via de contact-pagina. Dan kijkt Martin van Oostveen fotografie wat hierin nog mogelijk is. Een klant kan zich hier aan geen rechten ontlenen.

 

* Bewerken van foto`s

De foto`s zoals gepubliceerd op de website en toegestuurd naar klanten mogen niet bewerkt of bijgesneden worden door derden. Mocht u dit toch wensen? Bv. een vierkante foto; neemt u dan contact op via de contact-pagina. Martin van Oostveen fotografie levert GEEN onbewerkte bestanden. Foto`s gemaakt door Martin van Oostveen fotografie worden standaard bewerkt met Lightroom (Adobe) volgens eigen inzicht. Dit is bij de prijs inbegrepen (zowel sportshoots als losse foto`s).

 

* Aantal foto`s (bij een sportshoot)

Bij iedere sportshoot staat een minimum (en een maximum) aantal foto`s dat bij het pakket hoort. Het minimum aantal is gegarandeerd, het maximum aantal is indicatief. Dit kan dus minder zijn, maar ook meer. Dit zal echter geen invloed hebben op de prijs. U betaald voor het minimum aantal foto`s van een sportshoot.

 

* Het weer (bij een sportshoot)

Aangezien de meeste foto`s buiten worden gemaakt heb je ook te maken met het weer. Martin van Oostveen fotografie streeft naar een zo goed mogelijk resultaat bij een sportshoot. De fotograaf bepaalt daarom of een shoot door kan gaan. Bij weersomstandigheden die een goed resultaat in de weg staan, kan de foto-opdracht eenzijdig gecanceld worden door de fotograaf. In dat geval zal de fotograaf z.s.m na de oorspronkelijke afgesproken datum proberen om een nieuwe datum af te spreken.

 

* Annuleren van opdrachten (door klant)

Uiterlijk een week (7 dagen) van tevoren kan een opdracht kosteloos geannuleerd worden door de klant. Bij annuleren korter dan 7 dagen zal 25% van het bedrag op de offerte/factuur aangemerkt worden als onkosten. Bij een annulering korter dan 3 dagen zal 50% van het bedrag op de offerte/factuur aangemerkt worden als onkosten.


* Voldoen van facturen (+ versturen foto`s)

Losse verkoop: Bij de verkoop van losse foto`s via Martin van Oostveen Fotografie word er via e-mail een (totaal) prijs besproken waarna een factuur verstuurd wordt. Na het voldoen ervan zullen de foto`s per WeTransfer toegestuurd worden.

Na foto-opdracht/sportshoot: Bij het uitvoeren van een opdracht en/of sportshoot word er een mail gestuurd dat uw foto`s gereed zijn. Op dat moment wordt er ook een factuur gestuurd. Zodra deze voldaan is zullen de foto`s per WeTransfer toegestuurd worden. De foto`s zullen op een afgesloten pagina in lage resolutie te zien zijn. De klant ontvangt een wachtwoord van de pagina, zodat de foto`s in ieder geval te zien zijn voor de klant.

* Contact via contact-pagina

In de algemene voorwaarden van de website van Martin van Oostveen fotografie (www.mvofotografie.nl) wordt meerdere malen verwezen naar de contact-pagina. Martin van Oostveen fotografie streeft naar een reactie-tijd van uiterlijk 3 werkdagen, maximaal 1 week.

 

* Informatie kilometervergoeding bij opdracht buiten de gemeente Zoetermeer

Er wordt voor opdrachten buiten de gemeente Zoetermeer een kilometervergoeding gerekend van € 0,19 per kilometer (heen en terug, auto). De route wordt berekend aan de hand van het centrum van Zoetermeer als startpunt, naar de postcode/adres van de desbetreffende foto-opdracht. Hierbij wordt rekening gehouden met de kortste route volgens de routeplanner van Google Maps. Voor opdrachten binnen Zoetermeer wordt geen kilometervergoeding in rekening gebracht.